fredag den 25. juni 2010

THE BAGS // MY ADVICE


Jeg blev af en læser spurgt, om jeg ville lave et indlæg, hvor jeg skrev om mine erfaringer og mine gode råd omkring køb af designer tasker. Og det vil jeg selvfølgelig gerne. Jeg kan dog kun gøre det ud fra egen erfaring og smag, og kan ikke love, at I kan finde, hvad I søger, der hvor jeg selv har gjort det, eller love at I undgår fakes ved at gøre, som jeg råder jer til. Dette vil jeg blot slå fast, så der ikke er nogen tvivl. Jeg er ikke ekspert - omend jeg ved en del om nogle mærker og kan spotte fakes indenfor nogle uden problemer. Jeg vil nedenfor dele mine erfaringer og komme med råd til førstegangs købere, samt forslag til, hvilke tasker jeg personligt tror vil holde mange år frem.

Hvilken designer?

Jeg har personligt ejet tasker fra følgende mærker over tiden: Chanel, Balenciaga, Botkier, Alexander Wang, Prada, Miu Miu, Proenza Schouler og Givenchy (håber ikke jeg har glemt nogen ;)). Jeg er glad for enkle designs, lidt rå og med lækre detaljer, som f.eks. nitter, spænder eller tassels. Jeg har udviklet en stor kærlighed for Prada og Miu Miu de senere år, men det er primært for deres gamle designs. Jeg har været rigtig glad for Balenciaga, som har lavet deres motorcycle tasker siden årtusindskiftet - disse er dog efterhånden at se i gadebilledet hele tiden, og jeg er kørt lidt træt i deres designs. Proenza Schouler er pt. hverdagsfavoritten hos mig. Jeg er faldet for PS1 i large, som kan rumme min computer, en blok, et par bøger, madpakke, og hvad jeg nu ellers har med. Derudover kan den bruges i hånden, over skulderen og crossbody, så alle muligheder er åbne.

Det er altså vigtigt, at du undersøger dine muligheder, før du hopper på noget. Det er også meget godt, at taskerne måske er et par sæsoner gamle på markedet, så de værste fejl er fjernet fra designet - syninger, der ikke kan bære vægten, farver der falmer, spænder der falder af osv. Derudover synes jeg, at det er vigtigt, at den har klassiker potentiale for dig personligt, og du ikke er alt for påvirket af trends. Det er en dyr investering, så det skal udelukkende være din smag, der spiller ind.

Hvilken farve?

Personligt er jeg primært til mørke farver. De holder sig bedst i længden, får ikke så nemt pletter og håndtagene bliver ikke så nemt mørke, og så jeg er bare generelt fan af mørke farver. Jeg forsøger at have en sort og en grå taske i garderoben til hverdagsbrug. Jeg er tilhænger af helt sorte outfits, og her er jeg ikke så vild med at 'peppe' det op med en farvet taske. Jeg vil også have, at min taske er sort. Derudover kan der være milevid forskel på sorte tasker, så jeg bruger ikke min Givenchy Nightingale til de samme outfits, som jeg bruger min sorte Balenciaga Pom Pom til. Grå kan ofte svinge imellem grå, gråbrun og brun, afhængigt af, hvad den sættes opad, og dette gælder virkelig for min PS1 i smoke. Jeg elsker sådanne kamæleon-tasker, da det nærmest er flere tasker i én.

Udover grå og sort, så er rød, mørk blå og lilla repræsenteret i min samling. De passer super godt til mit tøj og mine sko, og derudover er det bare farver, som jeg godt kan lide. Jeg ønsker måske at tilføje noget lysegult og evt. noget mørkegrønt senere hen, samt noget tobacco ruskind.

Hvilken størrelse?

Mit personlige krav til en hverdagstaske er, at den kan indeholde min computer. Dog har der sneget sig nogle stykker ind, som ikke opfylder kravet, men endnu flere er blevet solgt videre af samme grund. Så de skal virkelig være specielle, før de får lov til at blive, hvis de ikke kan bære min MacBook Air. 

Når det kommer til byturs tasker, så er mine krav noget anderledes. Jeg slæber ikke ret meget med mig i byen. Blot min pung, telefon og evt. et buskort. Så ja, det kan vist være i de fleste tasker. Jeg er ofte til lidt sjove og vilde tasker, når det kommer til mine byturs tasker.

Hvad skal den bruges til?

Igen, skal du kunne have din computer med? Skal den blot kunne indeholde diverse småting? Derudover skal man tænke over, om man er til spænder, lynlås, klap osv. Nogle finder nogle lukninger besværlige, mens andre bare foretrækker et eller andet specifikt. 

Hvilke har klassiker-potentiale?

Tænk over, hvad du selv kan lide. For mig lyder klassiker så enormt kedeligt og konservativt. Men altså - den skal kunne bruges af MIG mange år frem. Jeg er f.eks. ikke til Louis Vuittons logo tasker, mens de måske er ideelle for andre. Jeg er til tasker med et mere råt udtryk, og så har jeg en forkærlighed for tasker, der minder en smule om gammeldags skoletasker. Jeg er derudover vild med nitter og stropper, samt tassels. Så i min verden er klassikeren måske noget anderledes, end den vil være for en, der arbejder på kontor og går i jakkesæt hver dag. Det samme kan gælde for farverne, hvor sort og grå er mine klassikere, måske andre ville vælge en rød?

Hvad skal du holde øje med før køb?

Køb fra ny:
Hvis du har fundet drømmetasken i en online butik, så hold øje med deres bytteregler og om de giver penge retur, eller blot et tilgodebevis. Derudover skal du holde øje med, om butikken sender fra EU, eller om du risikerer at skulle betale told. Vær derudover opmærksom på, om det virker for godt til at være sandt, for hvis det gør det, så er det det sikkert. Mærker som Chanel og Louis Vuitton sælges ikke online. LV sælger dog online - men KUN via deres egen side. Balenciaga forhandles meget få steder, ofte skal man henvende sig pr. mail for at få billeder fremsendt. Dog sælger Bluefly og My Theresa ægte Balenciaga, samt Matches og Browns. Proenza Schouler kan købes hos Luisa Via Roma, Colette, The Corner, som også har Balenciaga - men send dem en mail, og derudover på deres egen side, som du finder her. Hold jer LANGT VÆK fra Ioffer, jeg vil ikke linke til siden, blot advare jer om ikke at købe der, det hele er fake.

Køb brugt:
Det er her, du kan skaffe dig tasker, som ikke nødvendigvis er fra denne sæson, derudover er der gode muligheder for at spare en god del af nypris. Det er dog også MEGET nødvendigt at have øjnene åbne, når du køber brugt.
Der findes en del sider, som sælger i kommision, bl.a. kan du på disse sider købe ægte Balenciaga brugt: Real Deal Collection, Ann's Fabulous Finds (her findes også andre mærker bl.a. Chanel) og Bag Passion. Derudover bruger jeg selv eBay, samt engelsk eBay, mens Bonanzle også er en mulighed for at købe tasker fra private, som er brugte. Mærker, som jeg personligt holder mig fra at købe på eBay, er Alexander Wang og Proenza Schouler, det er primært fakes derinde, og det gider jeg ikke selv løbe ind i, derudover er det forholdsvist nye mærker indenfor tasker, og derfor kan de være svære at verificere.

Hvis du køber igennem private, og du ikke selv kan se forskel på ægte og fake, så er det en god idé at henvende sig hos de dygtige piger på The Purse Forum, for at få tasken verificeret.

Hvor er det bedst at købe den?

Jeg køber meget gerne brugt selv, hvis de da er til at skaffe brugt. Jeg elsker at spare penge, jeg er jo jyde. Derudover er nogle af de tasker, som jeg søger, fra ældre kollektioner, og så er det eneste mulighed.

Det her var jo en ordentlig smøre, så jeg stopper her, men skriv en kommentar, hvis du har spørgsmål. :)

24 kommentarer:

Michelle sagde ...

thumbs up for dig! Pisse fedt indlæg!

Ditte sagde ...

Mange tak, Michelle! Jeg er glad for, at det kan bruges til noget ;)

Fuglen sagde ...

Tak! Det er perfekt! :D Tak!

Manja sagde ...

Enig! Mange tak for tippet! :)

Guldlog sagde ...

super fedt indlæg, Ditte! Det er gemt som favorit nu:)

Ditte sagde ...

Det var så lidt :) Jeg er glad for at kunne hjælpe. :)

Anna sagde ...

Sikke en god lille guide :)

/Anna
http://infashionwetrustblog.blogspot.com

Beam sagde ...

Rigtig godt indlæg (hvis man altså skulle falde for endnu en taske). Tak for det, Ditte.

Ditte sagde ...

Anna: Mange tak :)

Beam: Godt det kan bruges ;) Det sker jo nok, at vi falder for endnu en taske ;)

AM sagde ...

Synes faktisk det var rigtig spændende læsning :) tak for det.

Ditte sagde ...

Mange tak, AM, det er jeg glad for at høre. :)

Anonym sagde ...

Super indlæg! Er blevet ret hooked på Balenciaga, så det er meget brugbart. Jeg tænkte dog på, de hjemmesider, der sælger dem brugt er alle amerikanske, så vidt jeg kunne se og så kommer der vel en del told på. Hvad er din erfaring med dette?

Trine

Ditte sagde ...

Hej Trine

Ja, de er desværre alle amerikanske. Men du kan jo f.eks. kigge på Trendsales. :) Ellers er der også ebay.co.uk, men taskerne bliver ikke nødvendigvis sendt fra EU, selvom de er listet på siden. :)

Mvh. Ditte

Anonym sagde ...

Fedt indlæg! Hvilke(n) taske/tasker er du selv på udkig efter for tiden? Jeg så du skrev lysegult - jeg så forleden Givenchy´s Nightingale i gul nedsat med -50% i Magasin Kgs. Nytorv.

Ditte sagde ...

Ja, jeg har set de Nightingales de har pt. i Magasin - men de er alle str. Medium, og jeg synes desværre slet ikke, at modellen kommer til sin ret i den størrelse. Den er alt for lille. :)

Jeg har ikke øje på nogen taske pt. Jeg skal snart flytte, så der bliver højst prioriteret nogle støvler til FW. :)

Natalja Stobbe sagde ...

Sikke et fint indlæg. Vil klart kigge efter her næste gang. Tak for det : ) Vil lige høre, har du alle de skønne tasker, som er på billedet? Så vil jeg nemlig høre ad, hvor du har fået fat i den fra Chanel og om du vil røbe, hvad den har kostet - tak :)

Ditte sagde ...

Hej Natalja

Jeg har ikke dem alle, men har faktisk haft en ret stor del af dem. :)
Ang. Chanel, så har jeg haft en vintage 2.55 med guld hardware, den blev købt på eBay for 5 år siden ca. og var min første dyre taske. Den passede dog ikke rigtig til mig dengang, følte jeg. Så jeg solgte den igen. :) Kort tid efter steg de til de umådeligt dyre højder, som de ligger på nu i vintage stand. En skam jeg ikke beholdte den lidt længere. ;) Omend jeg tjente lidt på den alligevel.
Jeg har personligt ingen problemer med at købe den slags på ebay, så længe sælger virkelig pålidelig og pigerne på TPF kan sige god for den. :)

En 2.55 fra ny koster, så vidt jeg ved, en 15.500,- ca.

mvh. Ditte

Natalja sagde ...

Tak for dit svar Ditte :) Ja, de er jo blevet ekstremt dyre. Så hellere nogle flere sjove tasker... Og tak for en god blog - synes bare det er nogle super fede indlæg du skriver her!

Ditte sagde ...

Ja, jeg kan ikke nøjes med et par stykker længere, de passer jo alle til forskellige outfits - det er et farligt område at bevæge sig ud i :D Og mange tak, det er jeg glad for, du synes! :D

Lara sagde ...

Hej Ditte,

HJÆÆÆLP. Har netop fundet den Marc by Marc Jacob taske jeg har søgt efter i 100 år på Bonanzle. Men ved du hvor pålidelige sælgerne er derinde? Kan jeg være sikker på den er ægte?

Desuden, en LV taske på Ebay.....er en stor del af dem ikke også falske?

Ditte sagde ...

Hej Lara

Det har jeg ikke rigtigt nogen forudsætninger for at svare på, da jeg ikke har nogen annonce eller noget at se på. :) Men smid annoncen omkring pigerne på TPF og spørg dem. :)

Og jo, der findes også rigtig mange fake LV tasker og for den sags skyld også leopard tørklæder derinde. :)

Mvh. Ditte

Maria sagde ...

Rigtig godt indlæg Ditte - du er jo en erfaren taske shopper må man sige :-)

Anonym sagde ...

hej Ditte,
Nu er du jo en lidt af en balenciaga ekspert. Derfor vil jeg høre om du kender råd for slidte håndtag på taskerne? altså hvor snorene på håndtagene er blevet flosset. Ved du om man kan få dem behandlet med noget eller skiftet?

Ditte sagde ...

Maria: Mange tak! :) Og ja, jeg har haft et par stykker efterhånden. :D

Anonym: Jeg har aldrig slidt mine Balenciaga'er så meget, at det har været nødvendigt. Men jeg ved, at en del af pigerne fra TPF sender dem omkring Lovin My Bags og får dem lavet der. :) Hun kan lave det meste, selv hullede hjørner. :)